Wist jij dat we ook kleding borduren?
Bekijk alle deals en start met ontwerpen!
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Druktechniek: Zeefdruk

Zeefdruk is een techniek waar verf wordt toegepast op het textiel. Bij zeefdruk wordt van elk drukkleur een film gemaakt. Een film is een transparante folie waar in het zwart die gedeelten staan die in de desbetreffende kleur moeten worden gedrukt. Voor een opdruk in 1 kleur wordt dus 1 film gemaakt en bij een ontwerp met 6 kleuren zijn dit dan 6 filmen. De filmen worden uitgeprint op speciale transparante sheets door middel van een inkjetprinter die enkel zwart print.

Door middel van het zeefdrukraam wordt het gaas ingesmeerd met een lichtgevoelige pasta (emulsielaag). Dit proces heet in filmen. De emulsielaag wordt vervolgens gedroogd in ons droogrek. De droogrek is tegelijk ook de belichting kast, hier leggen we de gefilmde zeefdrukraam vast en laten we jouw ontwerp belichten!Na het belichten van de zeefdrukramen wordt de overige emulsie uit de ramen gespoten door middel van een hogedrukspuit in een uitspuit kabine.

Vervolgens worden de zeefdrukramen in de zeefdruk carrousel gehangen, die worden op de juiste plek geplaatst waarbij het ontwerp precies op het shirt komt te staan. Na het inspannen vegen wij met een rakel de gemengde kleur van jouw gewenste logo over de zeefdruk raam heen. Er zijn in het algemeen geautomatiseerde carrousels, maar wij bij Tshirtdeal werken met een handcarrousel, het eindresultaat is een top shirt met ontwerp van verf op waterbasis!

De zeefdruktechniek is beschikbaar vanaf een minimale afname van 25 stuks.

De prijslijst van de zeefdruk techniek vind je hier

Neem voor een prijs op maat contact op met een van onze accountmanagers via verkoop@tshirtdeal.nl of telefonisch via 0180-200044. Zij kunnen je advies op maat geven over welke druktechniek voor jou geschikt is. Meer lezen over onze andere druktechnieken? Klik dan verder.

Lees hier meer over Flexdruk, Sublimatie, DTG, Full Colour en Borduren.