Even geen geld? Betaal nu achteraf met Riverty!
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk sluit om 17:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Druktechniek: DTF

Wij hebben een nieuwe druktechniek!

De nieuwst technologie op het gebied van druktechnieken is nu DTF. DTF staat voor Direct To Film. Bij Tshirtdeal is deze druktechniek nu ook mogelijk na het aanschaffen van de DTF printer. Met deze druktechniek gaat de kwaliteit van het printen omhoog en hoeven wij niet meer te pellen. Wij kijken er naar uit om deze nieuwe druktechniek te gebruiken om jullie afbeeldingen en logo's kwalitatief goed te kunnen bedrukken op het gewenste textiel!

Wil je het proces in beeld zien?
Bekijk dan de onderstaande YouTube video of DTF:

Printen

De bestanden met afbeeldingen, logo's of teksten die worden aangeleverd rippen wij, zodat de DTF printer de bestanden kan uitlezen. Het voordeel van deze printer is dat het in allerlei kleuren direct kan printen. Alleen neon kleuren en metallic kleuren zijn niet mogelijk. Nadat de bestanden zijn omgezet zal de printer het gaan printen op een film (rol). Eerst wordt dit geprint met CYMK en vervolgens gaat daar een witte inkt laag overheen voor de granulaat laag die er later wordt opgebracht. De printer is van een heel goede kwaliteit, waardoor de kleuren helder worden geprint en ze mooi naar voren komen op het gewenste textiel!

Granulaat laag

Nadat de de print is gedrukt op een film wordt er een granulaat laag aangebracht. Het granulaat poeder komt op het witte inkt van de printer. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de print blijft plakken op het textiel bij het drukken met de transferpers. Via een klopper wordt het overtollige granulaat poeder verwijderd en zal het enkel op het witte inkt blijven zitten.

Droogunit

Nu de granulaat laag is aangebracht gaat de film richting de droogunit. Op een speciale band wordt de film vacuüm gezogen. Dit zorgt ervoor dat de film goed op zijn plek blijft en alles gelijkmatig verwarmd wordt. Door de verwarmingsunit zal het granulaat poeder gaan smelten. Hierdoor hecht het aan de print. Vervolgens droogt het op en is het klaar om gedrukt te worden met een transferpers. Het hoeft dus niet meer gepeld te worden door onze pellers! 

  

Meer vragen over de druktechniek DTF?
Neem dan contact met ons op via verkoop@tshirtdeal.nl of per telefoon via 0180-200044.