Wegens Pinksteren zijn wij maandag 20 mei gesloten!
Deze dag wordt niet meegenomen in de levertijd van je order.
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Onze nieuwe druktechniek DTF

05-11-2021
by Erwin Sewambar

Binnen Tshirtdeal zijn wij continu aan het innoveren! Zo gaan wij ook mee met de nieuwste technologieën op het gebied van druktechnieken. Sinds kort heeft er dan ook een nieuwe innovatie plaatsgevonden, namelijk het aanschaffen van een DTF printer. DTF staat voor Direct To Film. Met deze printer wordt de kwaliteit van de opdruk verbeterd en kunnen wij sneller printen. In deze nieuwe blog lees je alles over de nieuwe druktechniek en het proces van begin tot eind!

Wil je het proces liever in beeld zien?
Bekijk dan de onderstaande Youtube video over de nieuwe druktechniek!

Drukwerkvoorbereiding

Via onze online product designer op de website worden er door onze klanten allerlei ontwerpen opgemaakt met afbeelding en logo’s. Om dit uiteindelijk te printen rippen wij eerst de bestanden waar de afbeelding of het logo in staat, zodat de printer deze kan lezen. Dit doen wij met een speciaal programma dat de bestanden omzet. Het voordeel is dat alle logo’s en afbeeldingen geprint kunnen worden. Zelfs full colour afbeeldingen en logo’s zijn mogelijk. Het maakt dus niet uit of het veel verschillende kleuren bevat of maar één kleur.  Met deze nieuwe druktechniek kunnen wij alles printen!

Printen

Als de bestanden zijn omgezet worden ze verstuurd naar de printer. De printer drukt water gedragen inkt op een film (rol). Eerst word je opdruk wit en CMYK geprint. Hierdoor kunnen alle kleuren geprint worden. Nadat dit is gebeurd komt er een witte inkt laag boven op de print. Deze laag is er om het granulaat te laten hechten en om de kleuren er mooi uit te laten komen als het wordt gedrukt. Door de hoge kwaliteit van de printer worden zelfs kleine details mooi geprint en komen alle kleuren goed naar voren! De kwaliteit van full colour afbeeldingen en logo’s is nog nooit zo goed geweest met deze nieuwe druktechniek op neon en metallic kleuren na!

Granulaat laag

Wanneer een print is gedrukt op een film en de witte inkt laag is aangebracht gaan we door naar de granulaatunit. Hier wordt er granulaat poeder, een soort lijm, aangebracht op de witte inkt laag. Het granulaat zorgt er uiteindelijk voor dat de print blijft plakken op het textiel bij het drukken. Door middel van een klopper word het overige granulaat verwijderd, zodat het alleen blijft zitten op de witte inkt laag dit door de printer is aangebracht. Het granulaat blijft op de witte inkt laag zitten, omdat het inkt nog nat is van het printen.

Droogunit

Nu de granulaat laag is aangebracht gaat de film door naar de droogunit. De film komt op een speciale band terecht die ervoor zorgt dat de film vacuüm gezogen word aan de band. Dit is van belang om de film niet te laten verschuiven en alles gelijkmatig verwarmd wordt. Vervolgens gaat het een verwarmingsunit in. Door het verwarmen zal het granulaat poeder gaan smelten. Hierdoor zal het granulaat gaan hechten aan de witte inkt laag die is gedrukt door de printer. Als laatst gaat de film langs een droger om het af te koelen. Nu is het klaar om gedrukt te worden!

Drukken op textiel

In tegenstelling tot onze andere druktechnieken hoeven wij de print niet meer te pellen. Omdat de granulaat laag enkel op de print zit zal alleen dit deel hechten aan het textiel tijdens het drukken. Daarnaast maakt het ook niet uit of het gaat om donker of licht textiel. De DTF druktechniek is geschikt voor elke kleur textiel. Daarnaast is het geschikt voor katoen, polyester, zijde, leer, nylon en zelfs denim. Tijdens het drukken met de transferpers zal de print gaan hechten aan het textiel door de warmte. Het textiel is nu bedrukt en klaar om verzonden te worden naar de klanten!

  

Met de DTF druktechniek kunnen wij dus een betere kwaliteit leveren aan onze klanten. Daarnaast neem het minder tijd in beslag en kunnen wij in grote schaal kwalitatief mooi printen. En het is ook nog eens geschikt voor alle kleuren en soorten textiel! Wij zijn in ieder geval enorm blij met deze nieuwe druktechniek en kijken er naar uit om jullie afbeeldingen en logo’s te realiseren met de DTF druktechniek!