Houd rekening met drukte bij PostNL. bestel je kerstcadeau(s) en andere order(s) op tijd!
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Wat is DTF

12-11-2023
by Erwin Sewambar

Heb jij al gehoord van de druktechniek dtf? of wil jij gewoon meer te weten komen over deze techniek? 
Lees dan nu deze blog verder wij vertellen je alles over deze druktechiek maar ook over DTF transfers en over dtf uv stickers.

Waar staat DTF nou eigenlijk voor ?
Dtf staat voor Direct To Film. De print word direct op de speciale transferfilm/transferfolie geprint. Wij binnen Tshirtdeal hebben meerdere dtf print lijnen staan waardoor wij hele enorm veel kunnen printen, snel maar ook van hoge kwaliteit. 

Waar kunnen DTF Transfers voor gebruikt worden?
De hitte transfers kun je bedrukken op een groot skala aan producten denk aan Tshirts, hoodies, sweaters, polos, bedrijfskleding, kussens, jassen, riemen, schorten, hoeden, tassen, rugzakken en veel meer je kunt het zelfs gebruiken op houten leer!

Het productie proces van DTF tranfers
Onze dtf printlijnen brengen de inkten aan op een speciaal gecoate transferfilm. Wit en overige kleuren in CMYK worden door de meer kops printer vrijwel direct aangebracht. Na het printen gaan de prints richting het coatings proces. Deze thermische coating poeder word op de natte prints aangebracht. Dit gebeurt op de achterkant van de prints uiteraard :) Na het afkloppen van de coating word deze gedroogd in de oven. hierna worden de transfers op rol gehouden of los gesneden. De transfers kunnen nu gedrukt worden doormiddel van een transferpers.

Voor wie zijn de dtf transfers geschikt?
De dtf printing lijnen van Tshirtdeal fabriceren duizenden transfers voor ons zelf maar ook enkele honderden meters per dag voor wederverkopers of collega drukkers. Die hoogwaardige transfers willen gebruiken om hun eigen orders te verwerken.
Ben jij een collega drukker en wil jij ook graag hoogwaardige transfers bestellen klik dan hier om zoveel mogelijk logo's afbeeldingen of teksten op een meter te plaatsen voor maar €15,- Dtf transfers per stuk bestellen? dat kan al vanaf €2,50 incl. btw p.st
Via deze makkelijk en goedkope manier van bestellen bezorgen wij in rap tempo je transfers. Het veredelen van diverse textiel gaat je nu nog makkelijker en sneller af. Dit omdat onze transfers hotpeel en een korte perstijd nodig hebben. Je eigen merchandise starten vanuit huis? geen enkel probleem wij versturen je drukwerk via PostNL of je komt het gezellig bij ons ophalen en geniet ook nog even van een drankje en een rondleiding misschien?

Je bent met spoed op zoek naar transfers?
Geen enkel probleem voor Tshirtdeal. Wij zijn de nummer 1 in het produceren van transfers voor wederverkopers en collega drukkers. Morgen nog transfers nodig? bestel ze nu direct online of neem contact op met een van onze accountmanagers via e-mail.

Hoe moet jij de transfers verwerken?
Niks moet wij kunnen ook jouw eigen textiel bedrukken. Wil jij je eigenlijk kleding laten bedrukken door ons met jouw designs? Geen enkel probleem neem gewoon even telefonisch contact op met één van onze accountmanagers die je graag verder helpen.
Heb je de transfer op vel of rol besteld? dan dien je deze eerst nog zelf los te knippen. Uiteraard kunnen wij dit ook al voor je doen kies hiervoor bij het afronden van je order voor de optie "transfers los knippen".
Is je transferpers op temperatuur? 135 graden?
Leg je transfer op de gewenste plek neer en druk deze aan voor circa 6-8 seconden.
Onze transfers zijn hotpeel dus na dat het persen klaar is mag de backing direct verwijderd worden.
Klaar kijk eens hoe mooi de transfers op het kledingstuk zit gedrukt. Eventueel mag je altijd even 2 seconden na drukken.

Voordelen DTF transfers en DTF drukwerk

 • Bedrukken van textiel zoals katoen, polyester of gemengde stoffen
 • Bedrukken van textiel in alle kleuren
 • Toepassingsgebieden: T-shirts, merchandise, sport- en functionele kleding, werkkleding, schorten en veiligheidsvesten, hoeden, tassen, kussenslopen, rugzakken, tassen, teamkleding 
 • Maximale duurzaamheid dankzij rekbaarheid, scheurvastheid en slijtvastheid 
 • Bedrukking wasbaar tot 60 graden
 • Gemakkelijke pre-productie en opslag
 • Kleine hoeveelheden tot massaproductie mogelijk  
 • Kortlopende aanvragen kunnen op elk moment worden gerealiseerd  
 • Goedkope productie  
 • Grote en kleine formaten zijn mogelijk
 • Nooit meer wieden of pellen!
 • Duurzamer dan DTG-prints (Direct To Garment).
 • Goed alternatief van zeefdruk!