Wegens Pinksteren zijn wij maandag 20 mei gesloten!
Deze dag wordt niet meegenomen in de levertijd van je order.
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

​Hoe kan ik een mondkapje maken?

26-06-2020
by

We weten inmiddels natuurlijk allemaal dat een mondkapje verplicht is in het openbaar vervoer. Daarnaast dragen ook steeds veel meer mensen vrijwillig een mondkapje, naar bijvoorbeeld de supermarkt. Indien je veel gebruik maakt van mondkapjes kunnen de wegwerp varianten aardig in de kosten lopen. Het kan daarom voordeliger zijn om je mondkapje zelf te maken of ontwerpen.

Een mondkapje bedrukken kan natuurlijk bij Tshirtdeal. De mondkapjes zijn wasbaar en hierdoor herbruikbaar.

 

Niet medisch mondkapje maken

Voor het zelf maken van een mondkapje heb je een aantal materialen en tools nodig. De benodigdheden om een mondkapje te maken zijn:

- Textiel in gewenste kleur of print (2 stukken van 20 bij 27 cm)
- Elastiek (2 bandjes van 18 cm)
- Schaar
- Naald en draad OF naaimachine

Juist gebruik van mondkapje

Het juist gebruiken van een mondkapje is zeer belangrijk. Bij verkeerd gebruik kun je alsnog besmet worden, of juist iemand anders besmetten. Zo moet je ervoor zorgen dat je neus, mond en kin helemaal bedekt zijn en mag je enkel het elastiek van je mondkapje aanraken. Daarnaast is het belangrijk om je mondkapje te schoonmaken. Wegwerp mondkapjes gooi je na 1 keer gebruiken weg en zelf gemaakte mondkapjes van stof kun je makkelijk wassen na ieder gebruik. Doe dit op 60 °C op een volledig wasprogramma. Was alleen met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe.

Fashion mondkapje

Wij zouden Tshirtdeal natuurlijk niet zijn, als we niet zouden inspelen op de vraag naar fashionable mondkapjes. Mondkapjes zijn natuurlijk overal verkrijgbaar en dus ook zelf te maken via het bovenstaande stappenplan. En speciaal voor iedereen die net even iets extra wilt met zijn mondkapje, kunnen wij een mondkapje bedrukken! Hiervoor kun je jouw eigen ontwerp met tekst of afbeelding laten bedrukken op een mondkapje. Hierbij heb je keuze uit een wit mondkapje of een zwart mondkapje. Je bedrukt bij ons al een mondkapje voor maar €6,- incl. bedrukking!

Via de volgende link kun jij direct jouw zelf ontworpen mondkapje

Naast onze mondkapjes hebben we ook andere items die van pas kunnen komen in onze nieuwe 1,5 meter samenleving. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte veiligheidshesjes met de tekst 'houd voldoende afstand'.