Wegens Pinksteren zijn wij maandag 20 mei gesloten!
Deze dag wordt niet meegenomen in de levertijd van je order.
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Druktechniek: DTG

Update oktober 2021: Wij bieden deze druktechniek niet meer aan. Neem contact met ons op voor een verbeterde vervangen techniek.

Naast de Flex-folie, Full Colour en Sublimatie technieken maken wij ook gebruik van de DTG techniek. De afkorting van DTG staat voor Direct-to-garment.

Met deze techniek kun je direct een logo, afbeelding of tekst in hoge resolutie op verschillende soorten textiel printen. DTG is een vorm van digitaal printen waar gebruik wordt gemaakt van inkjet technologie met speciale inkten op waterbasis.

Na het printen wordt de inkt direct opgenomen in de vezels van het shirt en in een warme oven geplaatst. Dat zorgt voor een top kwaliteit waardoor de opdruk niet loslaat, breekt of uitwast.

Wit textiel hoeft niet voorbehandeld te worden met een speciale pre-treat. Hier kunnen we dus direct beginnen met het printen van het ontwerp. Bij gekleurd en donker textiel is pre-treaten wel nodig.

Het pre-treaten bestaat uit een vloeistof die speciaal ontworpen is om te werken met CMYK inkten om een coating op het polyester en gemengde kledingstukken toe te passen. Om de vloeistof aan te brengen op het textiel is er een machine nodig, wij gebruiken de Schulze Pretreatmaker IV. De Schulze Pretreatmaker IV heeft 4 nozzle/kleppen die individueel aan of uitgezet kunnen worden. De nozzles hebben een maximale behandeling bereik van 40 cm breed x 60 cm lang.Donker textiel krijgt eerst een witte onderlaag. Waarna andere kleur kan geprint worden.

Ben je benieuwd hoe het proces van onze DTG printer eruit ziet? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Bij Tshirtdeal maken we gebruik van 2 DTG printers van het merk Brother GTX. De printer maakt gebruik van CMYK kleuren en WW. WW staat voor twee keer wit. CMYK staat voor de kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Key. De kleuren groen en blauw maken de kleur Cyaan, blauw en rood geven de kleur Magenta en de kleuren Rood en Groen geven de kleur geel.

Het verschil tussen RGB-kleuren en CMY-kleuren zijn voornamelijk dat de CMY kleur geen echt zwart verkregen kan worden. Daarom wordt zwart gebruikt als de vierde kleur en daarmee ontstaat het CMYK-kleurmodel (de K staat voor Key, om verwarring met de B van Blue te voorkomen.)

De DTG printer kan al het textiel dat van 100% katoen gemaakt is verwerken. Plus daarbij ook nog een aantal gemixte textiel soorten. Denk hierbij aan een hoodie 80% katoen, 20% polyester. Het mooiste eindresultaat is uiteraard met 100% katoen te verkrijgen.

Meer vragen over de druktechniek DTG?

Neem dan contact met ons op via verkoop@tshirtdeal.nl of per telefoon via 0180-200044.


Lees hier meer over Transfer, Full colour, Sublimatie, Borduren en Zeefdruk.