LET OP : alle orders geplaatst voor of op 13 December 2019 worden voor de kerst gedrukt en verzonden mits alle items op voorraad zijn en er verder geen vragen zijn mbt uw order. PostNL kan vertraging oplopen mbt de feestdagen houdt hier rekening mee!

Alle druktechnieken uitgelegd

19-05-2016
by

Alle druktechnieken van Tshirtdeal

Tshirtdeal hanteert 5 verschillende druktechnieken.

Flex bedrukking, Full colour bedrukking , Zeefdruk bedrukking ,Sublimatie bedrukking & DTG bedrukking. Na het plaatsen van jouw bestelling kiezen wij de meest geschikte techniek voor uw product, tenzij u heeft gekozen voor zeefdruk.
Voor alle producten die geschikt zijn voor zeefdruk bekijkt u onze gehele collectie zeefdruk.
Hieronder beschrijven wij voor u de druktechnieken.

1. Flex bedrukking is de meest voorkomende bedrukking bij Tshirtdeal. Flex is een techniek waarbij folie wordt uitgesneden met een machine (plotter) en vervolgens met behulp van een hitte pers op het textiel wordt gedrukt. Een flex bedrukking gaat heel lang mee en blijft dezelfde kwaliteit als na het drukken. *Mits er aan de juiste wasvoorschriften wordt gehouden.

2. Digitaal drukken wordt vaak gebruikt bij het drukken van foto’s of bijvoorbeeld ontwerpen met schaduwen. De print wordt gedrukt, uitgesneden en vervolgens met de hitte pers op het textiel gedrukt.

3. Bij zeefdruk wordt er een gaas van zijde, polyester of staal over een raam gesponnen. Op dat gaas wordt handmatig inkt aangebracht en vervolgens door middel van een rakel op het sjabloon verdeelt. Hierdoor wordt de vorm van het sjabloon op het textiel wordt afgedrukt. Omdat er bij zeefdruk lagen over elkaar heen worden gedrukt is zeefdruk toegestaan tot maximaal 6 kleuren.

4. Sublimatie is een techniek waarbij de inkt in de stof wordt gedrukt. Voor het sublimeren is alleen wit of licht textiel gemaakt van polyester geschikt. Het ontwerp wordt gedrukt op speciaal transfer papier en vervolgens door middel van de hitte pers gedrukt. Door de hitte zetten de polyester vezels zich uit waardoor de inkt wordt opgenomen door de stof. Bij het afkoelen sluiten de vezels zich en is het ontwerp definitief in de stof opgenomen.

5. DTG staat voor Direct to Garment. Digitaal rechtstreeks op textiel printen is een relactief jonge toepassing in onze branche. Deze machines gebruiken InkJet technologie. De printer drukt de inkt direct op het kledingstuk in het gewenste design. DTG maakt gebruik van speciale inkt op waterbasis, die wordt geabsorbeerd door de vezels van de kleding. DTG is voor alle kleuren textiel die van katoen zijn gemaakt geschikt. Echter is het voor wit of licht gekleurd textiel makkelijker omdat de donkere kleuren eerst een laag krijgen om de kleuren goed dekkend te krijgen. Er zijn een aantal kleuren die de DTG printer niet kan printen, dit zijn de goud & zilveren kleuren, mettalic en fluor kleuren.

Hier onder een korte samenvatting.

Op basis van

Bedrukking

Aantal kleuren

Licht textiel
katoen

Donker textielkatoen

Polyester licht textiel

Polyester donker textiel

Flex

Folie

Op textiel

Ja

Ja

Ja

Ja

Full colour

Solvent inkten

Op textiel

Full colour

Ja

Ja

Ja

Ja

Zeefdruk

Verf

Op textiel

Ja

Ja

Ja

Ja

Sublimatie

Inkt

In textiel

Full colour

Nee

Nee

Ja

Nee

DTG

inkt

Op textiel

Ja

Ja

Nee

Nee

Heeft u je vragen, opmerkingen of suggesties? Mail deze dan naar support@tshirtdeal.nl

Nieuwsgierig geworden naar onze aanbiedingen? Bekijk al onze lopende aanbiedingen.