De levertijd is momenteel 8-10 werkdagen plus PostNL dit mits alle bestanden goed zijn aangeleverd en er geen vragen zijn omtrent je order.
Dit geld niet voor transfers en stickers hierbij is de levertijd 1-2 werkdagen.
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Druktechniek: Flexdruk

Flexbedrukking is de meest voorkomende drukmethode die wij hanteren binnen Tshirtdeal. Voor het bedrukken van textiel door middel van flex gebruiken we twee soorten vinyl. Dit zijn premium flex en turbo flex.

In onderstaande video kun je het proces van flexdruk volgen:

Premium flex

De meeste artikelen binnen Tshirtdeal bestaan uit 100% katoen. Voor de textiel met volledig geweven katoen gebruiken bij de normale flexfolie methode. De lijmlaag hecht zich in het textiel zodra de folie op 160 graden wordt gedrukt met de transferpers. Zodra de folie op het textiel is aangebracht, drukken wij altijd nog het ontwerp even na zodra de kans op los raking klein wordt.

Turbo flex

Ook bedrukken wij textiel die bestaat uit 100% polyester of 50% katoen en 50% polyester. Denk bijvoorbeeld aan performance shirtjes of windbreakers. Voor deze artikelen gebruiken wij de turbo flex. Deze methode zorgt ervoor dat de turboflex wordt gedrukt met een lijmlaag die speciaal ontworpen is voor bedrukking op polyester en op 130 graden. Dit zorgt ervoor dat zichtbare warmte en drukplekken voorkomen worden.

De ontwerpen die gemaakt zijn in onze online design tool op de website worden verwerkt met het programma Easysign. Vanuit Easysign wordt het ontwerp doorgestuurd naar de plotter. De plotters die wij gebruiken zijn van het merk Summa. Wij hebben maar liefst 8 plotters in huis staan, genoeg om meters vinyl te laten snijden!

De kleuren die wij hanteren voor flex zijn standaard kleuren. Zie hieronder de kleurenkaart. Deze correspondeert ook weer met de kleuren die beschikbaar zijn in onze online designer.

Kleurenkaart: premium flex
Kleurenkaart: turbo flex

Het gehele flexdruk proces gebeurd met mankracht. Er zijn binnen Tshirtdeal verschillende afdelingen voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan de designers die het ontwerp klaarmaken om geprint te worden om de juiste vellen. Hierna haalt de 'pelafdeling' het overige geprinte vel uit de print zodat enkel de afdruk van hetgeen dat gedrukt moet worden overblijft. Dit doen zij met de hand en maken hierbij gebruik van een pincet. Hierna gaat het vel samen met het gewenste textiel naar de drukafdeling. Zij drukken de print dan op het textiel met de daarvoor bestemde machines.

    

Wil je meer weten over de flex druktechniek? Neem dan contact met ons op per mail of telefonisch via 0180-200044. Benieuwd naar de andere druktechnieken? Lees hier meer over Full Colour, Sublimatie, DTG, Borduren en Zeefdruk.